Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa °C

Birleşik Rusya’nın yardımıyla Kaliningrad bölgesindeki hastanelere 200’den fazla ekipman teslim edildi

Birleşik Rusya’nın yardımıyla Kaliningrad bölgesindeki hastanelere 200’den fazla ekipman teslim edildi.

Birleşik Rusya’nın yardımıyla Kaliningrad bölgesindeki hastanelere 200’den fazla ekipman teslim edildi
REKLAM ALANI
07.10.2024
A+
A-

Birleşik Rusya’nın yardımıyla Kaliningrad bölgesindeki hastanelere 200’den fazla ekipman teslim edildi

2024,

“Sağlıklı Gelecek” parti projesi ve “Sağlık Hizmeti” ulusal projesi kapsamında satın alındı.
9 ay boyunca Kaliningrad bölgesindeki hastanelere ve kliniklere, 90’ı bölgesel temel sağlık hizmetleri modernizasyon projesi kapsamında olmak üzere çeşitli alanlarda 184 ünite ekipman teslim edildi. Üç bölge hastanesine yedi yeni araba verildi: Gusev’de üç araba, Gvardeysky ve Guryevsky bölgelerinde ikişer araba.

Yine bu yıl, Slavsky Bölgesi, Yasnoye köyündeki bir tıbbi ayakta tedavi kliniği elden geçirildi.

Birinci basamak sağlık hizmetlerinin modernizasyonunun yanı sıra diğer alanlardaki sağlık kurumlarına da ekipman desteği sağlanıyor. Örneğin bu yılın başından bu yana Bölge Klinik Hastanesi’ne kanser teşhis ve tedavisine yönelik 15 adet tıbbi ekipmandan 14’ü teslim alındı. Bu, açık ve laparoskopik cerrahiye yönelik intraoperatif sensörlü modern bir endoskop ve ultrason teşhis cihazıdır. Ayrıca çeşitli amaçlara yönelik 56 adet tıbbi ekipmandan 55’i halihazırda bölgedeki damar merkezlerine teslim edildi.

Tıp geliştirmenin “çocuk” alanında, 2024 yılında otomatik soğutma ölçer, doku diseksiyonu için elektrocerrahi cihaz, üroflow ölçer, titreşim terapisi cihazı, evrensel sabit cihaz dahil olmak üzere 25 parça ekipman devreye alındı. dört sensörlü teşhis ultrason cihazı, bir KBB kombinasyonu, bir slot lambası, çeşitli amaçlar için iki lazer cihazı – siliyer kasın uyarılmasının yanı sıra rezeksiyon ve pıhtılaşma için.

Ayrıca ulusal proje kapsamında Kaliningrad ve bölgedeki çocuk kliniklerinde genç hastalar ve ebeveynleri için konforlu bir ortam yaratılmasına yardımcı olmak amacıyla iç mekanlara yönelik 15 organizasyon ve planlama çözümü uygulandı.

#Kaliningrad bölgesi
#partiprojeleri
#temel sağlık hizmetleri
#bölgeler
#SağlıklıGelecek
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/v-bolnicy-kaliningradskoj-oblasti-pri-sodejstvii-edinoj-rossii-postupilo-bolee-200-edinic-oborudovaniya

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.