Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa °C

Bakanın BDT Bakanlar Konseyi toplantısına katılımı

Bakanın BDT Bakanlar Konseyi toplantısına katılımı
REKLAM ALANI
13.10.2023
A+
A-

 

 

 

 

Bakanın BDT Bakanlar Konseyi toplantısına katılımı

.2023

Öncesi
Sonraki

 

 

 

Tacikistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sirociddin Muhriddin, 11-12 Ekim tarihlerinde Bişkek’te düzenlenen Bağımsız Devletler Topluluğu Dışişleri Bakanları Konseyi’nin olağan toplantısına katıldı.

 

 

 

Gündeme uygun olarak BDT üyesi ülkelerin dışişleri bakanlıkları başkanları 20’den fazla konuyu değerlendirdi ve uluslararası gündemin güncel konuları ve Commonwealth formatındaki etkileşim hakkında görüş alışverişinde bulundu.

 

 

 

S. Muhriddin konuşmasında BDT’nin Tacikistan için çok taraflı ilişkilerin kilit platformlarından biri olmaya devam ettiğini vurguladı. Bakan, Tacikistan’ın mevcut başkanlık konseptinin uygulanmasına da katkıda bulunduğunu belirtti – 2023’te Duşanbe, Eyaletlerarası Standardizasyon, Metroloji ve Sertifikasyon Konseyi, Eyaletlerarası Uzay Konseyi etkinliklerinin yanı sıra Eyaletlerarası Uzay Konseyi etkinliklerine başarıyla ev sahipliği yaptı. BDT üye devletlerinin Adalet Bakanları Konseyi.

 

 

 

S. Muhriddin, hızla değişen dünyada BDT’nin son otuz yılda çözülenlerden daha az karmaşık görevlerle karşı karşıya olmadığını söyledi. Bu bağlamda, öncelikle 2016 yılında Commonwealth’in yeni gerçeklere uyarlanması konusunda alınan karara dayanarak, tüm etkileşim mekanizmalarını iyileştirmek için tutarlı ortak çalışmanın sürdürülmesini savundu.

 

 

Toplantının sonunda bakanlar, Uluslararası Rus Dili Teşkilatının Kurulmasına İlişkin Antlaşma ve 80. Yıldönümünün Hazırlanması ve Kutlanmasına İlişkin Eylem Planının imzalanmasına ilişkin konuları onaylayarak devlet başkanlarının görüşüne sundular. 2025 yılında BDT’de II. Dünya Savaşı’nda (Büyük Vatanseverlik Savaşı) Zaferin Yıldönümü, 2024-2028 Suçla Mücadeleye Yönelik Eyaletlerarası Ortak Önlemler Programı ve bir dizi anlaşma ve beyan.

 

 

 

Tacikistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın sosyal medyadaki resmi sayfaları:

Facebook’tayız : www.facebook.com/mfa.tj _

Twitter’dayız : twitter.com/MOFA_Tajikistan _

Instagram’dayız : instagram.com/mfa_tjk _

 

 

Kırgızistan

Kaynak:https://mfa.tj/en/main/view/13564/participation-of-the-minister-in-the-meeting-of-the-cis-ministerial-council

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.