Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa °C

Birleşik Rusya Kadın Hareketi Tyumen’de kadın kulüplerinin faaliyetlerinin geliştirilmesi konusunda bölgeler arası stratejik bir oturum düzenledi

Birleşik Rusya Kadın Hareketi Tyumen’de kadın kulüplerinin faaliyetlerinin geliştirilmesi konusunda bölgeler arası stratejik bir oturum düzenledi
REKLAM ALANI
15.09.2024
A+
A-

Birleşik Rusya Kadın Hareketi Tyumen’de kadın kulüplerinin faaliyetlerinin geliştirilmesi konusunda bölgeler arası stratejik bir oturum düzenledi
2024,

68 bölgeden iki binden fazla kişi çevrimiçi olarak katıldı
Oturum katılımcıları, kadın kulüplerinin coğrafyasının genişletilmesi, uzmanlaşmış yapılarla etkileşim mekanizmaları, Birleşik Rusya’nın yerel ve birincil şubeleri ve başarılı uygulamaların tekrarlanması tartışıldı.

Partinin Genel Konsey Sekreter Yardımcısı Senatör Daria Lantratova , kulüplerin çalışmaları sırasında etkinliklere 60 binden fazla kadının katıldığını kaydetti. Her sekiz kızdan biri kendi işini kurdu, bazıları kendi şehir ve kasaba sakinlerini ilgilendiren sosyal açıdan önemli projeler başlattı.

“Bizim ayrı ortak zaferimiz sınır bölgelerinde ve yeni bölgelerde kadın kulüplerinin kurulmasıdır. Bugün zaten 36 tane var. Bu tür bölgelerde bu en çok talep gören şey, çünkü oradaki kızlar için özellikle zor olabilir – kocaları veya babaları önde, memleketlerinde veya köylerinde durum güvensiz. Kulüplerde ise hem dikkatleri dağılıp hem de benzer düşüncelere sahip insanlarla sohbet etmekle kalmıyor, aynı zamanda zor yaşam koşullarında psikolojik destek de alabiliyorlar” dedi.

Daria Lantratova, bölgeler arasındaki mentorluğun benzersiz formatına dikkat çekti.

“Kulüpler asker ailelerinden kadınları bir araya getiriyor. Ve gelecek vaat eden çalışma alanlarından biri de askeri personelin ailelerinin, askeri personelin eve dönüşü için psikolojik olarak hazırlanmasıdır” diye vurguladı partinin Genel Konseyi sekreter yardımcısı.

“Birleşik Rusya Kadın Hareketi” parti projesinin federal koordinatörü Devlet Duma milletvekili Natalia Poluyanova’ya göre , her kulübün kendi bölgesel özellikleri var.

“Deneyimler analiz edildiğinde, parti projesi çerçevesinde çalışmayı yapılandırmanın ve kadın kulüplerinin gelişeceği ana yönleri bölgenin özelliklerine göre vurgulamanın önemli olduğu ortaya çıktı. Ülkenin yedi bölgesinde bilgilendirici ve metodolojik yardım için “destek alanları” oluşturuldu; sınır bölgeleriyle çalışmak için Belgorod bölgesindeki çalışmaların birleştirilmesi önerildi. Bu, sorunlu konuların farklı bir formatıdır; burada mağdurların ailelerinin desteklenmesine ve zor yaşam koşullarında yardıma, askeri askerlik hizmetine katılanlara ve sevdiklerine yardım konularına, bir işletmenin özel koşullarına özel önem verilecektir. parlamenter, yeni gerçekliklerle ve zorlu operasyonel durumla ilgili bir dizi başka sorunla karşı karşıya olduğunu “diye açıkladı.

Stratejik oturumun moderatörü ve “Birleşik Rusya Kadın Hareketi” parti projesi kadın kulüplerinin çalışmalarının koordinatörü olan Devlet Duması milletvekili Irina Ivenskikh, kulüp sayısının hızla arttığını, istihdam merkezlerinde ve kamu genel merkezlerinde açıldıklarını kaydetti. partinin eğitim kurumlarında ve psikolojik merkezlerde desteklenmesi.

“Bunlar yerel bir sorundan en ulusal soruna kadar her şeyi tartışabileceğiniz eşsiz platformlar. Kadın kulüpleri motive eden, ilham veren ve inanan kendi kuralları, gelenekleri ve uygulamalarıyla dost bir takım olmayı biliyor” diye ekledi.

Rusya Federasyonu Çalışma ve Sosyal Koruma Bakan Yardımcısı Dmitry Platygin, Birleşik Rusya Kadın Hareketi ile etkileşimin önemli sinerjik etkisini vurguladı. Ona göre ortak bir çalışma gündemi oluşturuluyor ve parti aracılığıyla dar konulardaki uzmanlar ve uzmanlar cezbediliyor.

“İki yıldır ülke genelinde kadın kulüplerinden oluşan bir ağ oluşturuyoruz. Biz tek bir görevde birleşiyoruz: Kadınların işgücü potansiyelinin geliştirilmesi ve bu tek bir yapı çerçevesinde çözülemez. Ticari, kamu ve kamu sektörünün temsilcilerini bir araya getirecek ortaklık ağlarının oluşturulması önemli” dedi.

Tyumen’deki bölgeler arası stratejik oturumun sonucunda belediye, bölgesel ve federal düzeyde kadın projeleri için yeni fikirler ortaya çıktı. Birleşik Rusya Kadın Hareketi’nin çalışmalarına aktif olarak katılan yeni bölgelerin geliştirilmesine özellikle dikkat edildi.

Geliştirilen çözüm ve önerilerin yer aldığı nihai belge, Soçi’deki Tüm Rusya İş Sağlığı ve Güvenliği Haftasında sunulacak.

Hoparlör
Lantratova Daria Sergeyevna
Lantratova Daria Sergeyevna
Parti Genel Konseyi Sekreter Yardımcısı, “Birleşik Rusya Kadın Hareketi” federal parti projesi Kamu Konseyi Eş Başkanı, Rusya Federasyonu Federal Meclisi Sosyal Politika Komitesi Federasyon Konseyi Başkan Vekili
#Lantratova
#Poluyanova
#Ivenskikh
#stratejik oturum
#Birleşik Rusya Kadın Hareketi
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/v-tyumeni-zhenskoe-dvizhenie-edinoj-rossii-provelo-mezhregionalnuyu-strategicheskuyu-sessiyu-po-razvitiyu-deyatelnosti-zhenskih-klubov

, , , , , ,

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.