Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa °C

Birleşik Rusya, Kursk’taki birçok geçici barınma merkezine insani yardım ulaştırdı

Birleşik Rusya, Kursk’taki birçok geçici barınma merkezine insani yardım ulaştırdı
REKLAM ALANI
15.09.2024
A+
A-

Birleşik Rusya, Kursk’taki birçok geçici barınma merkezine insani yardım ulaştırdı
2024

Geçici gözaltı merkezlerine gıda paketleri, kişisel hijyen ürünleri ve ev aletleri bağışlandı
Parti Genel Konseyi Sekreter Yardımcısı Daria Lantratova , Birleşik Rusya İnsani Yardım Merkezi’nin desteğiyle, şu anda 500 kişinin yaşadığı tarım üniversitesi temelindeki geçici bir konaklama merkezinde bir çamaşırhanenin açıldığını söyledi. “Evlerini terk etmek zorunda kalan sakinler artık alışılmadık, sıkışık koşullar altında. Çamaşır makinesi ve ev kimyasallarını getirdik, umarım bu en azından konaklamayı biraz kolaylaştırır ve insanların hayatlarını aydınlatır. Tüm üniversite personeli yardıma koştu; kantinde günde üç öğün yemek veriliyordu” dedi. Ayrıca Kursk bölgesi sakinlerine “Leningrad Kartpostalları” verildi.

“8 Eylül Leningrad Kuşatması Kurbanlarını Anma Günü’nde “Benim Petersburg” sergisinde “Yenilmez Leningrad” programı düzenlendi. Herkes Kursk sakinlerinin yanı sıra Rus askeri personeline ve sınır bölgelerinde yaşayanları kurtaran doktorlara destek sözleri içeren mesajlar yazabilir” diye belirtti Daria Lantratova.

Ayrıca Parti Genel Konseyi Sekreter Yardımcısı, Kursk Devlet Sirki’nde bulunan insani yardım dağıtım merkezini ziyaret etti. “MGER’den adamlarımız da dahil olmak üzere yaklaşık 200 gönüllü burada günün her saatinde görev yapıyor. Günde ortalama 15 ton insani yardım geliyor, ayrıştırılıyor ve vatandaşlara dağıtılmak üzere ayrı ayrı paketler oluşturuluyor. Günde yaklaşık bin adet dağıtılıyor” dedi Daria Lantratova.

Ona göre insani yardım alma ve verme sistemi dijitalleştirildi.

“Her talebi hedefli bir şekilde işleme koymaya çalışıyorlar; gıda, ev kimyasalları ve çocuklar için gerekli eşyaların bulunduğu ayrı paketler oluşturuyorlar. Engelliler, hamileler, geniş aileler ve küçük çocuklar için teslimat ve ayrı bir kuyruk oluşturuldu. Ayrıca psikologlar ve avukatlar çalışıyor, danışmanlık yapıyor ve belgeler konusunda yardımcı oluyor” diye ekledi.

Ayrıca sirkin temelinde 48’i çocuk olmak üzere yaklaşık 250 kişinin yaşadığı geçici barınma merkezlerinden biri var.

“Çok rahat döşenmiş; yeni mobilyalar, çamaşır makineleri, çocuk oyun alanı var. Sakinler, istisnasız tüm ülkenin yardım ettiğini paylaşıyor – Kırım yakın zamanda bir ton elma gönderdi. Kursk sakinleri bizzat kurtarmaya geliyor” diye sözlerini tamamladı.

Devlet Duması milletvekili Ekaterina Stenyakina’ya göre , bölgesel yetkililer Birleşik Rusya’nın desteğiyle, insani kitlerin dağıtılmasından psikolojik, tıbbi ve hukuki desteğe kadar insanlara yardım sağlama konusunda tam bir döngü düzenlediler.

“Şu anda federal departman temsilcilerinin danışmanlık hizmetleri vereceği ve çeşitli belgelerin alınmasına yardımcı olacağı tek bir merkez oluşturma çalışmaları sürüyor” dedi.

Birleşik Rusya’nın 7 Ağustos’tan bu yana Ukraynalı teröristlerin saldırısına uğrayan bölge sakinleri için Kursk bölgesine insani konvoylar gönderdiğini de hatırlatalım. Yiyeceklerden geçici konaklama merkezleri için jeneratörlere kadar insanların ihtiyaç duyduğu her şeyi içeriyorlar. Parti şimdiye kadar bölgeye 1.300 tondan fazla insani yardım ulaştırdı.

Birleşik Rusya ve Genç Muhafız aktivistlerinin çalıştığı Kursk bölgesinde gönüllü ve dağıtım merkezleri oluşturuldu. Ayrıca mağdurlara yardım sağlıyor, insani yardımları boşaltıyor, ayırıyor ve geçici barınma merkezlerine ulaştırıyorlar.

Evlerini terk etmek zorunda kalan Kursk bölgesi sakinlerine gerekli her şeyin sağlanması görevi daha önce Parti Başkanı Dmitry Medvedev tarafından belirlenmişti .

Hoparlör
Lantratova Daria Sergeyevna
Lantratova Daria Sergeyevna
Parti Genel Konseyi Sekreter Yardımcısı, “Birleşik Rusya Kadın Hareketi” federal parti projesi Kamu Konseyi Eş Başkanı, Rusya Federasyonu Federal Meclisi Sosyal Politika Komitesi Federasyon Konseyi Başkan Vekili
#Lantratova
#Kursk bölgesi
#insani yardım
#PVR
#ev aletleri
#PVR
#ev aletleri
#Stenyakina
#bölgeler
#MGER
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/edinaya-rossiya-dostavila-gumanitarnuyu-pomosh-v-neskolko-punktov-vremennogo-razmesheniya-kurska

, , , ,

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.