Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa °C

BUMATECH Fuarı Tüyap Bursa’da kapılarını açtı

BUMATECH Fuarı Tüyap Bursa’da kapılarını açtı
REKLAM ALANI
25.11.2021
A+
A-

1 milyar TL’lik iş hacmi yaratması beklenen BUMATECH Fuarı Tüyap Bursa’da kapılarını açtı

Makine imalat sektörünün Bursa’daki kıtalararası buluşması, Tüyap Bursa’da başladı. 45 ülkeden iş insanları ile 353 firma ve firma temsilciliğini Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde bir araya getiren BUMATECH Bursa Makine Teknolojileri Fuarları, makine imalat sektörünün bu yılki en büyük buluşmasına sahne olacak. 19 yıldır düzenlenen uluslararası nitelikteki Bursa Metal İşleme Teknolojileri, Sac İşleme Teknolojileri ve Otomasyon Fuarları’nı tek çatı altında buluşturan BUMATECH, 7 salondan oluşan 40 bin metrekarelik alanda 30.000’den fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapacak.

24 Kasım tarihinde yapılan açılış töreni ile kapılarını aralayan fuarın, 1 milyar TL’lik iş hacmi yaratarak sektörün 2021 ihracat bilançosuna önemli bir katkı sağlaması bekleniyor.

 

Güçlü sanayi üretimiyle Türkiye ekonomisinin lokomotif kenti olan Bursa, makine imalat sektörünün kıtalararası dev buluşmasına ev sahipliği yapıyor. Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından, Takım Tezgâhları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TİAD) ve Makina İmalatçıları Birliği (MİB) iş birliğinde, Ticaret Bakanlığı, KOSGEB ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile hazırlanan BUMATECH Bursa Makine Teknolojileri Fuarları, 24 Kasım tarihinde düzenlenen bir törenle Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı. Yılın en büyük makine imalat buluşması olması itibarıyla yurt içinden ve yurt dışından büyük bir talep gören fuara özellikle Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Avrupa’dan yabancı ziyaretçi akını bekleniyor. Ticaret Bakanlığı’nın alım heyeti programı ve makine Ur-Ge projesi ile desteklediği fuar, bu yönüyle de yurt içinden gelen talepleri artırmayı başardı.

 

 

“Sektörün ihracat bilançosuna nitelikli değer sunacağız”

Makine imalat sektörünün Endüstri 4.0’ın getirdiği dijitalleşmenin etkisiyle ihracat potansiyelini de artırdığını belirten Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, açılış konuşmasında makine imalat sektörünün Türkiye ekonomisi için yarattığı katma değere dikkat çekti. Ersözlü, “BUMATECH Bursa Makine Teknolojileri Fuarları, sektörün üretim ve inovasyon gücünde ulaşılan son noktayı ortaya koyacak. 3 farklı fuarı tek çatı altında buluşturduğumuz fuarımızla 353 firma ve firma temsilciliğini, 7 salondan oluşan 40 bin metrekarelik alanda bir araya getiriyoruz. Makine imalat sektöründe bu sene yılın en büyük buluşması olması itibarıyla fuarlarımıza hem yurt içinden hem de yurt dışından ilgi hayli büyük. Yurt dışından ağırlıklı olarak Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Avrupa bölgelerinden 45 ülkeden, yurt içinden ise 50’ye yakın sanayi şehrinden 30.000’i aşan ziyaretçiyi Bursa’da buluşturacağız. Firmaların Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarıyla geliştirdikleri en yeni ürünleri sergilerken, sanayinin yoğun olduğu illerden gelecek iş insanlarının katılımcı firmalar ile bağlantı kurmasını sağlayacağız. Yaratmayı hedeflediğimiz 1 milyar TL’lik iş hacmi ile sektör ihracatına nitelikli katma değer sağlamayı hedefliyoruz. Dünyanın farklı ülkelerinden gelen ziyaretçilerimizle katılımcılarımız arasında verimli iş birlikleri kurulmasını sağlayarak firmalarımızın ihracat yolculuklarına hız kazandıracağız. 4 gün süresince yerli firmaların seslerini Bursa’dan dünyanın farklı ülkelerine ulaştırmalarına olanak sağlayarak makine imalat sektörünün ihracat bilançosuna nitelikli bir değer sunacağız” diye belirtti.

 

Ur-Ge projeleri fuarda olacak

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, makine sektörünün geliştirdiği yüksek katma değerli ürün ve teknolojilerle diğer sektörlerin de üretim yetenekleri ve rekabetçiliklerinin artmasında anahtar bir rol üstlendiğine vurgu yaptı. Bursa’nın makine sektöründeki güçlü üretim altyapısı ve kalitesiyle küresel ligde önemli bir konumda yer aldığını belirten Şener, BTSO olarak sektörün önünü açacak önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. BUMATECH Bursa Makine Teknolojileri Fuarı’nın da destek verdikleri organizasyonlardan biri olduğunu belirten Şener, “Bursa’da yılın son fuarı olan BUMATECH, kentimizin makine sektöründeki gücünü dünyanın dört bir yanından gelen iş profesyonellerine tanıtmasını sağlayan önemli bir etkinlik. Fuar kapsamında her yıl olduğu gibi bu yıl da Ticaret Bakanlığı destekleriyle yürüttüğümüz UR-GE projelerimizle beraber alım heyeti organize ettik. 15 ülkeden yaklaşık 150 yabancı alıcıyı firmalarımızla buluşturacağız. Sektörümüzün gelişimi adına iş birliği içerisinde çalıştığımız Tüyap’a ve fuara destek veren tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyor, fuarın sektörümüz, firmalarımız ve Bursa iş dünyamız adına hayırlı ve bereketli olmasını temenni ediyorum.” dedi.

 

“BUMATECH ile sanayicilerimize rehberlik edeceğiz”

BUMATECH’in makine imalat sektörünün uzun bir aradan sonra gerçekleşen ilk buluşması olduğunu vurgulayan TİAD (Takım Tezgâhları Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Varlık, “TİAD olarak sektörümüze ve üyelerimize fayda sağlayacağını düşündüğümüz ihtisas fuarlarını destekliyoruz. Üretimin milli ve stratejik bir mesele olduğunun bilincinde olarak, yerli ve milli üretimin yanında olduğumuzu belirtmek adına fuardayız. Günden güne güncellenen, kabiliyeti artan teknolojilerimizi temsil eden üye firmalarımızla, sanayi hamlemizin ve Türkiye yerli ve milli sanayi inşasına destek olmak adına buradayız. Fuar boyunca 20 üyemizle katma değerli, hassas üretim yolculuğunda sanayicilerimize rehberlik edeceğiz. BUMATECH, bu rehberlik görevimizde stratejik rol oynuyor” dedi.

 

Makine imalat sektörü geleceğe umutla bakıyor

BUMATECH Fuarı’nın makine imalat sektörünün ticaret hacminin artırılmasındaki işlevine dikkat çeken MİB (Makine İmalatçıları Birliği) Başkanı Emre Gencer, “Bu yıl 10 ayda ihracatımız geçen yıla göre %34 artış göstermiştir. İhracatımızın ithalatı karşılama oranı geleceğe umutla bakabileceğimiz %94 seviyesine ulaşmıştır. Daha da önemlisi, katma değeri çok yüksek makine ihracatımız aynı dönemde 19 milyar dolar seviyesine ulaşmıştır. Bu rakam sektör ihracatımızın bu yılın sonunda %20’nin üzerinde bir artışla 23 milyar dolar seviyesine ulaşacağına işaret etmektedir. Kısa sürede çok sayıda dünya markası çıkararak makine sanayimizi dünya liginde ön plana taşımalıyız. Bunu da ancak kamu ve özel sektör iş birliğiyle yerel idare ve STK’ların desteğiyle ve her şeyden önemlisi de birlikte iş yapma kültürünü geliştirerek başarabiliriz. BUMATECH Fuarı’nın bunların her birinin etkin bir şekilde hayata geçirilebildiği bir etkinlik olacağını ümit ediyoruz” dedi.

 

En yeni teknolojilerin geçit töreni başladı

Her sene yüzde 80 yerli katılımla düzenlenen fuar, bu yönüyle makine imalat fuarları arasında liderliği elinde bulunduruyor. 4 gün süresince 45 ülkeden ve 50’ye yakın sanayi şehrinden 30.000’in üzerinde nitelikli iş insanını ağırlamayı hedefleyen fuarda, takım tezgahlarından sac işleme makinelerine, hidrolik sistemlerden kompresörlere ve otomasyon sistemlerinden yazılımlara kadar geniş ürün grubu sergilenecek. En yeni teknolojilerin geçit törenine sahne olacağı fuar, makine imalat sektörünün geçirdiği dönüşümü de gözler önüne serecek.

 

Katılımcıların yeni pazarlara açılması için fırsatlar sunacak

BUMATECH Bursa Makine Teknolojileri Fuarları, dört gün boyunca gerçekleşecek iş bağlantıları ile katılımcı firmaların yeni pazarlara açılması için büyük fırsatlar sunacak. Tüyap’ın networking uygulaması MyTüyap’ın dijital ürünlerinden akıllı eşleştirme sistemi ile fuara katılan firmalar, tüm dünyadan alıcılarla anında buluşabilecek. Böylece firmalar yıl boyu ticaretlerini kesintisiz sürdürme olanağına kavuşabilecek.

 

Sağlıklı fuar ortamı

Düzenlediği fuarlar aracılığıyla savunmadan ambalaja, tarım ve hayvancılıktan oyuncak sektörüne kadar çok sayıda sektörün gelişimine yön veren Tüyap, her fuarda uyguladığı COVID-19 tedbirlerini bu fuarda da titizlikle uygulayacak. Yeni nesil fuarcılık anlayışıyla ziyaretçilerine temassız ve sağlıklı fuar ortamı yaratacak. Katılımcılar HES kodunun bulunduğu online davetiye sayesinde girişte bekletilmeden fuar alanına alınacak.

 

 

TÜYAP Hakkında: Tüyap, Türkiye’nin ilk fuarcılık şirketi olarak 1979’da Bülent Ünal tarafından kuruldu. Türkiye’de fuarcılığın gelişiminin öncüsü olan Tüyap Fuarcılık Grubu kuruluşundan bugüne kadar yurt içinde 1.801, yurt dışında ise 39 ülkede 197 fuar gerçekleştirdi. Geride bıraktığı 42 yılda Tüyap, 127 ülkeden 331 bin 643 firmaya hizmet verdi ve düzenlediği fuarlarda 213 ülkeden 66 milyon 255 bin 558 ziyaretçiyi ağırladı. Çin, Rusya ve Afrika’da ilk Türk ihraç ürünleri fuarlarını organize eden şirket, halen yılda ortalama 10 yurt dışı fuara Türk milli katılımı organize ediyor. Türkiye’de kendi fuar merkezine sahip tek özel sektör fuarcılık kuruluşu olan Tüyap, profesyonel kadrosu ve 100’ü aşkın meslek örgütü ile uzun vadeli iş birlikleri yaparak, Türkiye’de sahip olduğu ve işlettiği 7 fuar merkezi ve 4 ülkede sahip olduğu uluslararası ofisi ile düzenli ihtisas fuarları gerçekleştiriyor. İstanbul Beylikdüzü’nde yer alan Tüyap Fuar Merkezi, 120.000 metrekare kapalı, 25.000 metrekare açık olmak üzere, toplam 145.000 metrekarelik alanıyla dünyanın dev buluşmalarına sahne oluyor. Yeni dönemde ‘ticaret için önce sağlık’ mottosuyla fuarlarını düzenleyen Tüyap, Türk Standartları Enstitüsü’nün Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Belgelendirme Programı şartlarını yerine getirerek TSE Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesi almaya hak kazanan ilk fuarcılık şirketi olmanın sorumluluğuyla, dijital olanaklarını da seferber ederek hibrit fuarlar düzenlemeyi sürdürüyor.

 

Detaylı bilgi için…

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.