Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa °C

Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi Hızla Yükseliyor

Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi Hızla Yükseliyor
REKLAM ALANI
20.12.2021
A+
A-

Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi Hızla Yükseliyor

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Çatalhüyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi’nin inşaatı hızla sürdürülüyor.Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, toplam 43 milyon 556 bin liraya mal olacak merkezin hem Çatalhöyük’ün tanıtımına hem de Konya turizminin gelişimine büyük katkı sağlayacağını söyledi.
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin şehre kazandıracağı Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi’nin yapımı sürüyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın tarım ve sanayi şehri olarak anılmasının yanında bir turizm şehri olması için de canla başla çalıştıklarını belirterek, bu kapsamda yapımını sürdürdükleri Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi’nin Konya’nın en önemli yatırımlarından birisi olduğunu ifade etti.

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Çatalhöyük’ün 10 bin yıla yakın geçmişiyle insanlık tarihinin bilinen en eski yaşam alanı olarak öne çıktığını kaydeden Başkan Altay, “Biz de bu tarihi ve arkeolojik açıdan evrensel değer taşıyan kazı alanına gelen ziyaretçileri en güzel şekilde ağırlamak için Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi’ni inşa ediyoruz. Geçtiğimiz Ağustos ayında Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla temelini attığımız merkezin yapım çalışmaları yaklaşık yüzde 40 oranında tamamlandı. Bakanımıza desteklerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Proje tamamlandığında hem Çatalhöyük’ün tanıtımına hem de Konya turizminin gelişimine büyük katkı sağlayacak.” dedi.

28.500 metrekare proje alanına sahip; kapalı ve açık alanlar, otobüs parkları ve araç parklarının bulunacağı merkez 12 milyonu 900’u TL’si Mevlana Kalkınma Ajansı desteği olmak üzere 43 milyon 556 bin liraya mal olacak.

kaynak:https://www.konya.bel.tr/haberayrinti.php?haberID=8286

REKLAM ALANI