Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan, evlat nöbeti tutan Diyarbakır Anneleri’ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, evlat nöbeti tutan Diyarbakır Anneleri’ni ziyaret etti
REKLAM ALANI
10.07.2021
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, evlat nöbeti tutan Diyarbakır Anneleri’ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, evlat nöbeti tutan Diyarbakır Anneleri’ne ziyarette bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 Eylül 2019’dan bu yana HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde dağa kaçırılan çocukları için oturma eylemi yapan ailelerle görüşmesinde, oturma eylemine her zaman şahsı ile bakanlar ve partililer olarak destek verdiklerini, çadırda bugün de ailelerle hemhal olmak istediklerini söyledi.

Ailelerin Ramazanda İstanbul’daki iftar programına teşrif ettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ailelerle yaşadıkları acıyı çadırda paylaşmak istediklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şüphesiz bu çadır problemi çözmüyor. Şu ana kadar malum 25 kadar evladımız anne babalarıyla buluştu. İstiyoruz ki diğerleri de anneleriyle, babalarıyla buluşsun. Kolay değil. Hacire Akar ile başlayan bu süreç bugüne kadar çoğalarak devam etti. Tabi daha da bunun artacağına inanıyorum. Şu anda Diyarbakır anneleriyle Şırnak anneleri bütünleşti mi bütünleşti. Van anneleri bütünleşti mi bütünleşti ve bütün bunlar sürekli olarak artarak devam ediyor. Acımız tabi ki büyük fakat şunu açık söylemem lazım, PKK’nın, HDP’nin, tüm bunların evlat diye bir derdi yok” diye konuştu.

“DİYARBAKIR ANNELERİNİN BEDDUASI BUNLARI VURACAKTIR”

“Kandil’de taciz, onlar için bir sorun değil. Oradaki 13, 14, 15, 16, 17 yaşındaki kızların taciz edilmesi bunlar için sorun değil. Daha ileri gidiyorum, oranın yöneticileri konumunda olanların evlat diye bir sorunu yok, onlar taciz nedir, böyle bir dertleri yok. Çünkü onlar taciz terörünün üzerinden beslenerek bugünlere geldiler. İnanıyorum ki; kesinlikle Diyarbakır annelerinin bedduası bunları vuracaktır, hiç endişeniz olmasın” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu işin takibinde olduklarını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “İçişleri Bakanlığı, silahlı kuvvetlerimiz, bütün bunların üzerine gidiyor ve hiçbir zaman bu takibi bırakmayacağız, sonuna kadar bu işi kovalayacağız. ‘Kenar-ı Dicle’de bir kurt aşırsa bir koyunu gelir adl-i ilahi sorar Ömer’den onu.’ Şair böyle buyuruyor. Öyleyse Dicle burada mı burada. Dicle kenarında aşırılan bir kuzunun hesabını biz de vermek durumundayız. Şu an Parlamentoda yoğun bir şekilde bunun takibindeyiz ve bu takibi devam ettireceğiz.”

Ailelerin oturma eyleminin 700 güne yaklaştığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ailelerin gösterdiği sabrı bundan sonra da sürdüreceğine inandığını aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şunu kesinlikle bilsinler ki; bu işi asla bırakmadık, bırakmayacağız. Çünkü bizim de evlatlarımız, torunlarımız var. Sizlerin acısı da bizim acımızdır. Rabb’im yar ve yardımcınız olsun. Rabb’im inşallah bu kalan yavrularımıza da kavuşmayı bizlere nasip etsin. Sabrınızı Rabb’imden artırmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak:https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/128633/cumhurbaskani-erdogan-evlat-nobeti-tutan-diyarbakir-anneleri-ni-ziyaret-etti

REKLAM ALANI