Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Federasyonu (TÜMBİFED) Genel Başkanı Mehmet Hüsrev ve beraberindeki heyeti kabul etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Federasyonu (TÜMBİFED) Genel Başkanı Mehmet Hüsrev ve beraberindeki heyeti kabul etti
REKLAM ALANI
23.06.2023
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Federasyonu (TÜMBİFED) Genel Başkanı Mehmet Hüsrev ve beraberindeki heyeti kabul etti

.2023

 

 

“Yeni iş birlikleri ve temaslar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanıtılmasında önemli birer kilometre taşıdır”

 

 

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Federasyonu (TÜMBİFED) Genel Başkanı Mehmet Hüsrev ve beraberindeki heyeti kabul ederek görüştü.

 

 

 

Kabuldeki konuşmasına, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin genç bir devlet olduğunu söyleyerek başlayan Cumhurbaşkanı Tatar bu yıl, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ise 40’ıncı yılına gireceğini hatırlattı.
Yıllar geçtikçe aramızdaki bağların daha da kuvvetlendiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir dünya devi olarak çok büyük bir gelişme kaydettiğini ve oradaki yapının buradaki yapıyı güçlendirdiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki temasların artarak devam edeceğine olan inancını belirterek Türkiye Cumhuriyeti’ndeki birtakım kurum ve kuruluşların, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde temsilcilik açmasının, farklı etkinliklerde bir araya gelip istişarede bulunmasının önemine değindi.

 

 

 

 

“Bu coğrafyadaki varlığımızı bir Türk devleti olarak sürdürebilmemiz için yeni siyasetimiz gereği, egemenliğimizin ve eşit uluslararası statümüzün kabul edilmesi gerekir. Ancak bu şeklide uluslararası bir antlaşmanın içerisinde yer alabiliriz. Türkiye Cumhuriyeti’nin desteği ile bunu uluslararası camia ile her zaman paylaşıyoruz. Federal temele dayalı bir antlaşmaya asla evet demeyeceğiz. Yeni siyaset, iki devletli siyasettir.

 

 

 

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti daha da güçlenerek yoluna devam edecektir. Bu bağlamda Türkiye Cumhuriyeti’nin desteği çok önemlidir. Şu anda biz de Türk Devletleri Teşkilatı’nın içerisinde gözlemci üye olarak yerimizi almış bulunmaktayız. Bu durumun açtığı yeni kapılar, birtakım temaslar ve iş birlikleri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanıtılmasına giden yolda önemli birer kilometre taşıdır.

 

 

 

 

Yapılan çalışmalar halkımıza güç vermektedir. Siz, Türkiye Cumhuriyeti’nin şu anda içinde bulunduğu koşullarda büyük projelere imza atıyorsunuz. Bu tecrübe ve bilgi birikimini bizimle paylaşmanız, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için önemli bir değerdir. Bütün bunları yüceltip daha müreffeh bir yaşam inşa etmek en büyük temennimizdir” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, kendisine yapılan ziyaretten dolayı, Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Hüsrev ve beraberindeki heyete teşekkür edip çalışmalarında başarılar diledi.

Dosya Adı

Kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-tum-burokratlar-ve-is-insanlari-federasyonu-tumbifed-11207

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.