Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa °C

Devlet başkanı Footlab futbol merkezini ziyaret etti

Devlet başkanı Footlab futbol merkezini ziyaret etti
REKLAM ALANI
25.01.2024
A+
A-

 

 

 

 

Olaylar

İş gezileri

Devlet başkanı Footlab futbol merkezini ziyaret etti

25 Ocak 2024

Almatı şehri

 

 

 

Kassym-Jomart Tokayev’in Almatı’ya yaptığı çalışma gezisinin programı, Footlab futbol merkezinin faaliyetleriyle tanışmayla başladı.

 

 

 

 

Başkan, yeni merkezin pilot modda faaliyet göstermeye başladığı ve 8 sertifikalı eğitmen 50 öğrenciyi eğittiği konusunda bilgilendirildi. Smart Football LLP’nin kurucusu Murat Medeuov, futbol akademisinin 5-12 yaş arası 1.000’e kadar çocuğa eğitim vermeyi planladığını söyledi.

 

 

 

 

Footlab, spor severlere, ailece eğlenmeye ve çocuklar ve yetişkinlere yönelik turnuvalar düzenlemeye yönelik interaktif bir futbol platformudur.

 

 

 

Footlab Almaty, merkezi Lizbon’da bulunan Portekizli bir franchise’dır. Bu proje, ünlü Portekizli futbolcular Rui Costa ve Cristiano Ronaldo tarafından yenilikçi şirket 7EGEND ile birlikte oluşturuldu. Şu anda Footlab franchise’ı dünya çapında 60’tan fazla ülkeye satıldı; Almatı merkezi Lizbon ve Dubai’den sonra üçüncü kez açıldı. Projeye yapılan özel yatırımların tutarı 1,5 milyar tengeyi aştı.

 

 

 

Merkez, içinde bulunduğumuz yıl boyunca 50 binden fazla kişiyi ağırlamayı ve sporu ve sağlıklı yaşam tarzını yaygınlaştırmak için Almatı’daki okul çocukları arasında turnuvalar düzenlemeyi planlıyor. Yatırımcılar ülke çapında bir teknoloji merkezleri ağı geliştirmeyi planlıyor.

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı, sorumlu yetkililere çocuk sporları projesinin geliştirilmesi için arazi tahsisine yardımcı olmaları talimatını verdi ve benzer bir futbol merkezinin Astana’da inşa edilmesi girişimini destekledi.

 

 

 

 

Kassym-Jomart Tokayev, genç futbolculara bundan sonraki hayatlarında başarılar dileyerek tişörtün üzerine hatıra olarak imza bıraktı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/glava-gosudarstva-posetil-futbolnyy-centr-footlab-250159

 

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.