Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa °C

TARIMKON GENEL BAŞKANI HAKAN YÜKSEL`DAN TARIM VE ORMAN BAKANI İBRAHİM YUMAKLI`YA TEBRİK MESAJI

TARIMKON GENEL BAŞKANI HAKAN YÜKSEL`DAN TARIM VE ORMAN BAKANI İBRAHİM YUMAKLI`YA TEBRİK MESAJI
REKLAM ALANI
05.06.2023
A+
A-

TARIMKON GENEL BAŞKANI HAKAN YÜKSEL`DAN TARIM VE ORMAN BAKANI İBRAHİM YUMAKLI`YA TEBRİK MESAJI

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA –Özel Haber
Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu (TARIMKON ) Genel Başkanı Hakan YÜKSEL, Cumhurbaşkanı Kabinesinin açıklamasından sonra İbrahim YUMAKLI `nın Yeni Tarım ve Orman Bakan’ımız olarak atanmasından dolayı tebrik mesajı yayınladı.

Açıklama yok.

TARIMKON Genel Başkanı Hakan YÜKSEL, mesajında şu ifadelere yer verdi;

Sayın İbrahim Yumaklı, Yeni Tarım ve Orman Bakan’ımız olarak atandığınız için tebrik ederim.

Ülkemizin tarım ve orman alanlarında yapacağınız çalışmalarınız ülkemizin yeni yüzyılı vizyonu içinde büyük önem taşımaktadır. Malumunuz üzere TARIM HER ŞEYDİR. Bu sorumluluğu üstlenmenizden dolayı size güveniyorum ve başarılar diliyoruz.

Resim

Tarım ve orman sektörlerinin gelişmesi ve sürdürülebilirliği için yapacağınız projeleri merakla bekliyoruz. Bu alanda sizinle işbirliği yapmaktan memnuniyet duyarız.
Sizden ricamız, ülkemizin tarım politikalarını yeniden gözden geçirmeniz ve aşağıdaki önerileri dikkate almanızdır:
• Tarımsal destekleme politikalarının üreticiye doğrudan ulaşmasını sağlayacak bir sistem kurulmalıdır.
• Havza bazlı üretimlere ve “her şehir kendi kendini besleyebilir” olabilecek bir üretim modeli oluşturulmalıdır.
• Tarımsal ürünlerde kendine yeterlik düzeyinin yükseltilmesi için ithalatın azaltılması ve yerli üretimin teşvik edilmesi gerekmektedir.
• Tarım sektöründe yeni teknolojilerin kullanılmasının sağlanması için araştırma-geliştirme faaliyetlerine daha fazla kaynak ayrılmalıdır.
• Kırsal kesimin kalkınması için tarımsal kalkınma kooperatiflerinin güçlendirilmesi, kadın ve genç çiftçilere öncelik verilmesi, kırsal altyapının iyileştirilmesi gerekmektedir.
• Tarım ürünleri ihracatının artırılması için kalite standartlarının yükseltilmesi, pazar çeşitliliğinin artırılması, ihracat teşviklerinin devam ettirilmesi gerekmektedir.
• Yüksek katma değerli ürünler üretmemiz için tarımsal inovasyonun desteklenmesi, organik tarımın yaygınlaştırılması, işlenmiş gıda sektörünün geliştirilmesi gerekmektedir.
• Gençlerin üretime teşvik edilmesi için eğitim olanaklarının artırılması, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, gençlerimizi üretmeye teşvik edilmesi, finansman imkânlarının kolaylaştırılması gerekmektedir.

Açıklama yok.
Sizin başarınız ülkemiz çiftçisinin, üreticisinin, sanayicisinin, turizmcisinin, sağlıkçılarımızın, tüketicilerimizin yani toplumumuzun tamamına sirayet edecektir. Kırsal alanların refahın yükseltilmesi, mutlu ve umutlu çiftçi varlığımızın olması yeni yüzyıl vizyonumuz içinde en önemi kazanımlarımızdan biri olacağına inanıyoruz.
Bu zorlu yürüyüşünüzde sizlerin, üreticilerimizin ve tüketicilerimizin yanında olmayı kendine görev edinen Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu, her zaman yükünüzü hafifletecek, uygun göreceğiniz her görevi layığı ile yerine getirebilecek alt yapısı ile her daim hazır olduğunu bildirir, yeni görevinizde başarılar dileriz.

Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı `ya hayırlı uğurlu olsun ülkemiz için milletimiz için Tarım sektörümüz için çiftçilerimiz için Türkiye Yüzyılı için Hep beraber yeni adımlar ile her zaman TARIMKON olarak Bakanlığımızın ve Devletimizin yanında olmaya devam edeceğiz.

Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu
Genel Başkanı
Hakan YÜKSEL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.